29 april t/m 2 mei: gewijzigd treinverkeer rond Zwolle

15-4-2024
Van maandag 29 april t/m donderdag 2 mei vinden er werkzaamheden plaatst op het station in Zwolle. In verband hiermee rijden er op een aantal trajecten van, naar en via Zwolle geen treinen. Blauwnet (Keolis en Arriva) en NS zetten bussen in.
 
Hieronder vind je de wijzigingen op de trajecten Kampen-Zwolle en Zwolle-Raalte van Keolis Blauwnet. Kijk voor de wijzigingen op de NS trajecten op ns.nl of voor de wijzigingen op de trajecten van Arriva (Blauwnet) op arriva.nl.
 
Traject Kampen-Zwolle

Van maandag 29 april t/m donderdag 2 mei rijden er geen treinen maar bussen tussen Kampen en Zwolle. De bussen die rijden in plaats van de trein (lijn 822) vertrekken in Kampen vanaf de voorzijde van het station en op station Zwolle Stadshagen vanaf de haltes aan de Hasselterweg.
In Zwolle vertrekken de bussen vanaf de Hanzelaan (ter hoogte van de taxistandplaats).
 
Kijk hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.
 
Traject Zwolle-Raalte

Maandag 29 april t/m woensdag 1 mei
Er rijden geen treinen tussen Zwolle en Raalte. Op dit traject rijden stop- en snelbussen. De snelbussen, die niet via Heino rijden, sluiten in Raalte 1 keer per uur aan op de Intercity naar Enschede (IC23). De stopbussen, die wel via Heino rijden, sluiten in Raalte aan op de Sprinter (RS23) naar Enschede. Tussen Raalte en Enschede rijden de treinen de normale dienstregeling. 
 
Donderdag 2 mei
De Sprinter (RS23) rijdt weer tussen Raalte en Zwolle, met uitzondering van de eerste twee ritten van Zwolle naar Raalte (vertrek 5.22 en 5.51 uur uit Zwolle) en de laatste twee ritten van Raalte naar Zwolle (vertrek 0.24 uur en 0.47 uur uit Raalte). Deze ritten worden tussen Raalte en Zwolle gereden met een bus. Deze bus rijdt ook via Heino. Tussen Raalte en Enschede rijden de treinen de normale dienstregeling.
 
De Intercity Zwolle - Enschede (IC23) rijdt de hele dag niet tussen Raalte en Zwolle. Er rijden geen snelbussen. Reizigers moeten gebruik maken van de Sprinter van en naar Zwolle (RS23)
 
De treinen naar Enschede vertrekken in Zwolle vanaf spoor 14. Dit is een ander perron dan waar de trein normaal vanaf vertrekt.
 
De bussen die rijden in plaats van de trein rijden als lijn 823. In Raalte vertrekken de bussen vanaf de voorzijde van het station en in Heino vanaf het Marktplein (± 800 meter vanaf het station). In Zwolle vertrekken de bussen vanaf de Hanzelaan (ter hoogte van de taxistandplaats).
 
Kijk hier voor de vertrektijden van de bussen die rijden in plaats van de trein.
  
Check de reisplanner voor een actueel reisadvies.